Google притежава имоти за най-малко 4 млрд. долара само в

...
 Google притежава имоти за най-малко 4 млрд. долара само в
Коментари Харесай

Google има имотна империя за 14,5 млрд. долара

 Google има парцели за минимум 4 милиарда $ единствено в Ню Йорк, измежду които централата на Осмо авеню, с която се снабди през 2010 година за 1,77 милиарда $, и емблематичната постройка Chelsea Market, която купи за 2,4 милиарда $ предишния вторник. Така Гугъл си завоюва репутацията на огромен притежател и управител на парцели в града, написа Business Insider.
Но наличието на софтуерния колос надалеч не се лимитира единствено до Силициевата алея в Ню Йорк. След като Лари Пейдж и Сергей Брин сътвориха Гугъл в гараж в Менло Парк, щата Калифорния, през 1998 година, компанията бързо се трансформира в мултинационален технологичен конгломерат, оценен на милиарди долари.

През 2004 година компанията построи корпоративна централа, известна като Googleplex, в Маунтин Вю в сърцето на Силициевата котловина в щата Калифорния. Първоначално кампусът обхващаше повърхност от 185 хиляди кв. м с офиси, само че през 2015 година се разрасна до 287 хиляди кв. м, когато Гугъл се преструктурира и продължи съществуването си под шапката на новата си компания майка Alphabet.

Сега Гугъл има 74 хиляди чиновници в целия свят и над 70 офиса и 15 центрове за данни в 50 страни, сочат данни на компанията. Глобалните имотни активи на Alphabet се правят оценка на 14,5 милиарда $, от които към 30% са съсредоточени в двете й здания в Ню Йорк, демонстрират данни на Real Capital Analytics.

Технологичният колос има парцели и в Северна Каролина, Мичиган и Тексас. В последните години компанията изкупува нападателно и свободни индустриални имоти и офис здания в Bay Area в Сан Франциско. Миналата година тя купи 52 здания за 820 млн. $ в Сънивейл, щата Калифорния. 
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Десислава Попова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР